Even Voorstellen... Christine en ik wonen nu precies twintig jaar in Mechelen. Pas een paar jaar geleden heb ik me ge-engageerd in de politiek. Eerst als bestuurslid, dan als ondervoorzitter van de Mechelse N-VA afdeling (tot februari 2019). Bij de gemeenteraadsverkiezingen kwam ik voor het eerst op. Ik raakte niet verkozen, maar had toch een mooie 532 voorkeurstemmen, waardoor ik 3de opvolger werd bij de N-VA fractie.

 

Ik ben als Financieel Expert erg begaan met de manier waarop de stad omgaat met de centen die ze van haar inwoners vraagt. Een schuld van 3600 EUR per persoon vraagt een zorgvuldiger beheer. Het nieuwe stadsbestuur maakt er een potje van.

 

Als docent en onderwijsvrijwilliger ken ik de grote waarde van goed onderwijs voor onze kinderen. De stad moet haar instellingen ondersteunen, met klemtonen op Nederlands, Wetenschap en Techniek, en begeleiding naar werk.

 

Ik vind dat Mechelen en haar deelgemeenten per auto bereikbaar moeten blijven, met voldoende parkeerplaatsen, vooral voor de mensen die van wat verder moeten komen of die moeilijker te been zijn. Genoeg verhaaltjes met paaltjes! Een leefbare kern is een bereikbare kern.

 

 

 

 

 

 

 

Bert Smits